43 de profesioniști și 500 de ore de muncă pentru comunitatea din Iași
Vineri, 31 martie 2017, profesioniștii ieșeni și-au dedicat experiența, cunoștințele și 8 ore din timpul liber în sprijinul și în spiritual voluntariatului local. Evenimentul s-a desfăsurat în intervalul 19:00-04:00, în sala Henri Coandă din Palatul Culturii. 8 ore peste program pentru o cauza bună a reprezentat o seară de lucru în care specialiști din diverse domenii au dezvoltat strategii de fundraising, marketing, poziționare, organizare de evenimente etc, pentru organizații din Iași.
“8 ore peste program pentru o cauză bună” este mai mult decât o seară de voluntariat. Este un concept care oferă un context bine definit specialiștilor din comunitatea să cunoască și să ajute organizații care dezvoltă proiecte extraordinare. În comparație cu ediția anterioară, din 2015, anul acesta ne-am bucurat să avem alături de noi ONG-uri din domenii cât mai diverse, atât din sfera socială dar și din domeniul educației sau antreprenoriatului social. O notă discordantă a fost data de participarea Centrului de Turism Iași, care a implicat experți independenți de instituție pentru realizarea unui proiect cu privire la strategia de turism a orașului”, a afirmat Valerica Motoc, coordonator al proiectului 8 ore peste program pentru o cauza bună.
Cele 8 organizații care au lansat provocări pentru specialiști au fost: Asociația Cercul Excelenței, Asociația Muzicală Angeli, Asociația Natională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – filială Iași, Centrul de Informare Turistică Iași, Asociația Surâsul Albastru, Hubrica, Fundația Star of Hope România și În Dialog. Echipe alcătuite din 5 sau 6 voluntari au generat soluții pentru problemele pe care le întâmpină asociațiile. Specialiștii au creat planuri de marketing, comunicare și promovare, campanii de strângere de fonduri, concepte de evenimente și strategii de management și dezvoltare care să ajute organizațiile să își îmbunătățească activitatea.
“8 hours overtime for a good cause” este un eveniment care se organizează la nivel internațional, fiind preluat și în România în ultimii ani. În Iași, prima ediție a evenimentului a avut loc în 2015, iar anul acesta evenimentul a fost organizat de Asociația Pentru Iași. Organizațiile care au participat au propus proiecte care se adresează comunității ieșene și vor contribui direct și indirect la dezvoltarea mediului ONG local.
Asociația Pentru Iași (www.asociatiapentruiasi.ro) a fost înființată la finalul anului 2015, cu scopul de a contribui la dezvoltarea Iașului și a regiunii Moldova prin creștere economică puternică și sustenabilă, prin promovarea principiilor democratice, prin implicarea activă a cetătenilor în viață civică, prin participarea lor la vot și printr-o administrație publică competentă, transparentă și eficiență.