Lansare apel de proiecte 8i 2015

 In Comunicate de presa

8 fundații comunitare pregătesc o seară de lucru peste program pentru profesioniști voluntari

„8 hours overtime for a good cause este un eveniment internațional în care profesioniști din diverse domenii rezolvă probleme ale organizațiilor non-profit, într-o seară de lucru peste program. În acest an, evenimentul este organizat concomitent de fundațiile comunitare din opt orașe din țară: Bacău, Brașov, București, Cluj, Iași, Ploiești, Covasna și Sibiu.Cele 8 fundații comunitare lansează un apel de proiecte pentru organizațiile non-profit care au nevoie de voluntari locali, profesioniști din diferite domenii. Apelul național de proiecte are loc în perioada 22 ianuarie-6 februarie. Selecția organizațiilor va fi făcută de jurii independente din fiecare din cele 8 orașe, iar organizațiile câștigătoare vor fi anunțate până la finele lunii  februarie. Evenimentul, aflat la a doua ediție în România,are loc pe 27 martie, după 7 seara.

„8 hours overtime for a good cause este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesităconsiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Echipele de voluntaripot fi specialiști în  marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

Cele 8 fundații comunitare din țară care participă la acest eveniment național sunt:

  • Fundația Comunitară București, va selecta între 5 și 7 proiecte (iasi.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Bacău, va selecta între 3 și 5 proiecte (bacau.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Brașov, va selecta între 3 și 5 proiecte (brasov.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Cluj, va selecta între 3 și 5 proiecte (cluj.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Iași, va selecta între 3 și 5 proiecte (iasi.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Ploiești, va selecta între 3 și 5 proiecte (ploiesti.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Sibiu, va selecta între 3 și 5 proiecte (sibiu.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Covasna, va selecta între 3 și 5 proiecte (covasna.8-i.ro).

În 2014, evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul  a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good causehttp://www.8-i.ro/

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați:www.fundatiacomunitaraiasi.ro.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

Elena Racu
Coordonator de proiect, Fundația Comunitară Iași
elena.racu@fundatiacomunitaraiasi.ro
0720.039.054

Ines Prodan
Coordonator Comunicare Fundația Comunitară Iași
Contact de presă
prodan.ines@gmail.com
0741.294.697

Recent Posts

Leave a Comment

Contactează-ne!

Nu suntem online momentan, dar ne poți lăsa un mesaj și îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search