8 proiecte din Iași au fost selectate pentru a beneficia de ajutorul pro bono al specialiștilor în 8 ore peste program
A doua ediție a evenimentului 8 hours overtime for a good cause – Iași va aduce la un loc 8 organizații și grupuri de inițiativă care caută rezolvare pentru cauzele lor. Dintr-un număr de 21 de proiecte înscrise, juriul, alcătuit din șase specialiști din domenii diferite, a ales proiectele care vor obține consultață de la voluntarii din comunitate.
1. Asociația Cercul Excelenței
Proiect: Casa Excelenței – cadru fizic ce va reuni cele 4 cluburi Improv, Syntopica, Rhetoric și Gata de Munte. Acesta va servi comunității din Iași asemeni unui Hub Educațional / Școală Non-Formală, oferindu-i un program de dezvoltare profesională și personală prin teatru, dezvoltarea abilităților de comunicare și argumentare și promovarea unui stil de viață sănătos.
Context și problemă: Principala problemă este lipsă unui plan de management adecvat pentru a uni cele 4 cluburi. Dorim că acestea să funcționeze în paralel, într-o conexiune armonioasă, în funcție de preferințele de dezvoltare ale viitorului aplicant. De asemenea, lipsa unui spațiu fizic pentru desfășurarea activităților reprezintă o acum o problemă pentru care cele 4 cluburi nu funcționează împreună.
De rezolvat: Un plan clar și concis de dezvoltare a proiectului Casa Excelenței, strategie care să includă un plan de management pentru funcționarea celor 4 cluburi.
Voluntari din domeniile: management, strategie, people management.
Site: http://cex.ong
Facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaCERCULEXCELENTEI
2. Asociația Muzicală Angeli
Proiect: Strategie pozitionare și comunicare pentru Asociația Muzicală Angeli
Context și problemă: Asociația muzicală Angeli s-a înființat în octombrie 2015 cu ajutorul foștilor coriști din Corul de copii Angeli al Radioteleviziunii Iași (1991-2001). Problema pe care o avem acum este lipsa unei strategii de poziționare și comunicare pe termen mediu și lung, adecvată activității asociației și evenimentelor la care participăm.
De rezolvat: O strategie de poziționare / strategie de comunicare pentru activitatea asociației.
Voluntari din domeniile: PR, event marketing, strategi comunicare
Site: http://asociatiamuzicalaangeli.info
Facebook:https://www.facebook.com/AsociatiaMuzicalaAngeli
3. Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – filiala Iași
Proiect: ”1 iunie pentru toți copiii”
Context și problemă: Asociația intenționează să organizeze un eveniment stradal, cu prilejul zilei de 1 iunie, pe de o parte pentru a sărbători Ziua Copilului împreună cu copiii și tinerii cu autism beneficiari ai asociației, alături de copiii și tinerii din comunitate, iar pe de altă parte pentru a strânge fonduri ce vor fi utilizate pentru susținerea activităților de la centru.
De rezolvat: Stabilirea unui plan de organizare și promovare a evenimentului, identificarea unor idei de fundraising pliabile pe acest tip de eveniment.
Voluntari din domeniile: organizare de evenimente, fundraising pentru evenimente, event marketing.
Site: www.ancaar-iasi.ro
4. Centrul de Informare Turistică Iași
Proiect: Crearea unor cerințe în vederea realizării strategiei de dezvoltare turistică municipiului Iași.
Context și problemă: Elaborarea adecvată a cerințelor pentru Strategia de dezvoltare turistică a municipiului Iași este o etapă importantă în formularea ofertei turistice. Având în vedere necesitatea abordării interdisciplinare și a coordonării indicatorilor, consider că formularea unor cerințe coerente este esențială pentru selectarea colaboratorilor ce vor lucra la Strategia de dezvoltare turistică a municipiului Iași.
De rezolvat: Un set de cerințe formulate profesionist care să ajute la alcătuirea caietului de sarcini necesar pentru selecția companiei ce va elabora strategia de dezvoltare turistică.
Voluntari din domeniile: (echipă multidisciplinară) profesioniști cu expertiză în marketing, planificare strategică, turism, management urban, sociologie.
Facebook: https://www.facebook.com/Turism-Iasi-1474421046211959
Site: www.turism-iasi.ro
5. Asociația Surâsul Albastru
Proiect: Proiect colectare fonduri pentru extindere activitate
Context și problemă: Echipa din cadrul asociației își dorește să ofere mai multe ședințe de terapie, ceea ce presupune mărirea echipei, mărirea normei contabilului, a asistentului social și a specialiștilor implicați periodic în anumite proiecte. Oamenii din cadrul centrului sunt motivați în găsirea de proiecte de strângere de fonduri și de dezvoltare a serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități, deși de multe ori își pierd puterea de a munci din pricina lipsei unei viziuni clare pe termen lung.
De rezolvat: Stabilirea unei strategii de atragere de fonduri pentru dezvoltarea centrului care acum este suprasolicitat (pentru extindere spațiu).
Voluntari din domeniile: strângere de fonduri, finanțări, vânzări.
Site: www.surasulalbastru.ro
Facebook: www.facebook.com/Surasul-Albastru-436011946435439
6. Hubrica
Proiect: Strategie de strângere de fonduri
Context și problemă: Hubrica vizează creșterea unui hub creativ competitiv, care să asigure independența creatorilor și suport ideilor și proiectelor creative. Se bazează pe principiile cooperării, cercetării și inovației. În momentul de față, principala provocare a Hubrica este amenajarea spațiului comun (170 metri pătrați), lucru care să permită dezvoltarea de proiecte pe linia pe care comunitatea de creativi și-o dorește. Prin urmare, este nevoie de atragerea de sponsorizări în acest sens.
De rezolvat: Găsirea unor modalități prin care Hubrica poate atrage fonduri ca să poate investi mai departe în proiecte calitative.
Voluntari din domeniile: fundraising, finanțări, vânzări, product marketing.
Facebook: https://www.facebook.com/Hubrica
7. Fundația Star of Hope Romania
Proiect: Campanie promovare a Atelierului de serigrafie pentru tinerii cu dizabilități
Context și problemă: Atelierul de serigrafie a fost gândit că o soluție pentru tinerii cu dizabilități din proiectele Star of Hope care trebuie să își găsească în societate un loc de muncă pentru a fi independenți. Avem nevoie de o strategie de marketing care să atragă cât mai mulți potențiali doritori care pot să își facă materialele promoționale în acest atelier.
De rezolvat: Alcătuirea unei strategii de marketing pentru 6 luni care să ajute la promovarea atelierului.
Voluntari din domeniile: marketing, PR, comunicare, product marketing
Site: http://www.starofhope.ro/ro
Facebook: https://www.facebook.com/star.of.hope.ro
8. În Dialog
Proiect: Strategie fundraising și finanțări pentru dezvoltarea asociației
Context și problemă: În Dialog a apărut în martie 2016. În primul an de activitate ne-am concentrat în principal pe crearea unei rețele de suport pentru persoanele care aud voci. Momentan, asociația noastră este preocupată de susținerea psiho-socială a persoanelor stigmatizate, în principal cele cu diagnostic psihiatric, fapt care îngreunează găsirea unor finanțări destinate specific acestor persoane. Nevoia noastră de o campanie eficientă de fundraising este cu atât mai justificată cu cât primim feedback constant din partea grupurilor cărora ne adresăm că au nevoie de susținere psiho-socială, pe care de cele mai multe ori nu și-o permit din punct de vedere financiar.
De rezolvat: Strategie de fundraising și de finanțări pe termen mediu pe care să o implementăm cât mai curând.
Voluntari din domeniile: fundraising, specialiști finanțări (europene, guvernamentale & alte surse), vânzări.
Site: http://www.intervoiceonline.org
Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaindialog